Norges supergenerasjon med friidrettsutøvere skal i aksjon på Oslo Bislett Games 7. juni, hvor verdenseliten samles for å prøve å slå våre superhelter. Warholm, Iuel, Grøvdal, Moen, Pedersen og brødrene Ingebrigtsen har virkelig satt Norge på kartet. Deres suksessformel er sammensatt, men allsidighet og variasjon i ungdomsårene er én faktor alle samles rundt.

IL Tyrving og IK Tjalve mener at en allsidig trenings- og og konkurransebakgrunn er avgjørende for danne et godt grunnlag for friidrett på høyt nivå. Vi har derfor gått sammen om å premiere allsidighet. Alle utøvere, uansett alder, som deltar på åtte (8) eller flere øvelser på Tjalvelekene 1.-3. juni og Tyrvinglekene 15.-17. juni, er med i trekningen av tre gavekort på kr 500 hos Oslo Sportslager. Vinnerne trekkes på Tyrvinglekenes siste dag. Gavekortene kan brukes på Oslo Sportslagers butikk på Tyrvinglekene eller deres varehus i Torggata.

Påmeldingsfrist Tjalvelekene: søndag 27. mai kl. 23.59.
Påmeldingsfrist Tyrvinglekene: tirsdag 5. juni kl. 23.59.

Hvorfor er allsidighet viktig?

Superheltene våre, som nevnt over, har gått fra å være vanlige friidrettsungdommer til å bli verdensutøvere. Så hva kjennetegner superheltene og hvordan har de blitt så gode? For å få svar på dette spørsmål trenger vi å se på hva superheltene gjorde som ungdommer. ”Hvorfor ble de beste best?” av Gilberg & Breivik oppsummerer blant annet allsidighet i ungdomsårene som en viktig faktor. Superheltene har i sine ungdomsår hatt bred allsidighet i sin treningshverdag og konkurranseaktivitet.  Allsidighet fører til variasjon i aktiviteten, som igjen fører til utvikling og mer robuste friidrettsutøvere. Dette har medført at de i større grad tåler treningen som gjør de bedre.

Kjerneøkter

Hvor mye allsidig aktivitet har det vært frem til den dagen du er ferdig på videregående? Desto mer allsidig aktivitet, jo flere kjerneøkter vil du tåle, og sjansene for å bli superhelt større. Kjerneøkter er øktene som gjør deg bedre i din øvelse.

Allsidighet

Allsidighet

Mangekamp er i friidretten den øvelsen som gir mest verdi for en allsidig trenings og friidrettshverdag. Det å trene til hopp, løp og kast øvelser gir et stort spenn og variasjon i programmet.

Norsk friidrett har et av verdens beste statistikksystemer. En kan enkelt gå inn og se hva Bislett Games-superheltene gjorde fra året fylt 13 år. Flere superhelter har det vi kan kalle en fyldig statistikkonto. De har deltatt i mange øvelser og konkurrert bredt i ungdomsårene. Summen av all trening og konkurranser de har på sin konto når de trer inn i senior rekkene har vært avgjørende for deres videre internasjonale karrière.

Vil du fylle opp din statistikkkonto?

Av John Ertzgaard

One thought on “Tyrving og Tjalve premierer allsidighet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s